What you are looking for?

8 morgonfel som förstör hela arbetsdagen

De första tio minuterna av arbetsdagen påverkar vår effektivitet under de kommande 8 timmarna. Vi räknar ut vad som inte ska göras på morgonen för att vara produktiv under dagen.

Om vi ​​var nästan sent och äntligen dyker upp på arbetsplatsen, omedelbart svävade i en osystematisk låda i en trångt brevlåda, kommer det inte att vara lätt att fokusera på något användbart. Vad bör inte göras så att arbetsdagen inte går ner i avloppet?

1. Komma till jobbet lite senare början av arbetsdagen

Du kan förstöra din arbetsdag innan det har börjat. Enligt forskning föredrar ledarskapet larkens ugglor och tenderar faktiskt att märka dem som dyker upp på kontoret senare än andra. Märke, är inte sent, men kommer helt enkelt lite senare resten.

Osmakligt definiera sådana människor, chefer tenderar att ge dem lägre betyg än de förtjänar, helt enkelt för att de faller in i sitt synfält inte vid bästa tid.

Och de som kommer att arbeta tidigare, tvärtom, erkänns automatiskt som de mest medvetna anställda och värderas ovan, oavsett resultat från deras arbete. Även om orsaken till "medvetande" ligger i funktionerna i morgontågets schema.

Och ja, det här är orättvist, men sådant är en verklighet, så försök att komma till kontoret lite tidigare än det kräver sunt förnuft.

2. Behåll tystnad

Hastigt greppande arbete, ignorerar de närvarande, är en dålig strategi som inte ger dig några bonusar. Det är mycket mer produktivt att spendera dyrbar tid att hälsa kollegor. Förutom att observera reglerna för etikett, kommer detta att hjälpa till att ställa in på en våg, särskilt om du kom till kontoret senare än andra.

Det är helt oacceptabelt att missa en hälsning om du är ledare. Jordning under din andetag "Hej https://www.regulusband.com/lita-p-men-verifiera-hur-man-forstr-att-en-man/ alla" är inte heller det bästa alternativet, även om du är en färdig sociopat.

Dina anställda är ditt team, och du måste åtminstone låtsas att du inte bryr dig, annars riskerar du att förlora deras lojalitet och till och med respekt, vilket ingen kompetens och inga färdigheter i att hantera komplexa system kommer att ersätta dem.

3. Drick kaffe till 9:30

Morgonkaffe är heligt, och på detta kontor finns det inte något förkastligt om din arbetsdag börjar klockan 10 på morgonen. Nya studier av effekten av kaffe på människokroppen indikerar att den bästa tiden att dricka kaffe inträffar efter 9:30. Men inte tidigare.

Detta beror på nivån på kortisol – "stresshormonet", som reglerar vår energinivå. Hos de flesta människor når nivån av kortisol i blodet en topp från 8 till 9 A.M.

Detta innebär att vår kropp för närvarande inte behöver ytterligare koffeindopning. Dessutom bidrar missbruket av kaffe under denna period till utvecklingen av koffeinberoende.

Därför, om du börjar arbeta klockan 21 eller tidigare, överför din första kaffespaus till en senare tid när din kropp verkligen behöver en tankning av energi.

4. Svara varje meddelande

Jag hade inte tid att sitta i en stol och slå på datorn, du skyndar dig omedelbart för att demontera allt som föll in i den "in" över natten? Och här förgäves.

Det blir mycket bättre om du tillbringar de första 10 minuterna av din arbetsdag på en snabb "skanning" och en bedömning av inkommande korrespondens för dess betydelse.

Detta tillvägagångssätt hjälper dig att bestämma prioriteringarna och förstå om det finns något brådskande i posten. Dessutom kommer du att utarbeta en plan hur och när du ska svara på andra brev.

5. Ta tag i arbetet utan en tydlig handlingsplan

Du planerar inte ditt vardagliga arbete noggrant för att det verkar för dig att det inte finns något att planera där, eller för att du är säker på din känsla av tid?

Troligtvis tappar du tid, hoppar från ett företag till ett annat och som ett resultat utan att ha tid att lösa de mest prioriterade problemen.

Innan du står upp till jobbet, se till att du har en klar förståelse för vad som måste göras först.

Det finns inget skamligt att göra en lista över de mest prioriterade frågorna och utvärdera förnuftigt den tid du kommer att spendera på var och en av dem. Glöm inte att titta på kalendern.

Annars riskerar du att överraskas av ett meddelande om ett långplanat möte, som du glömde att förbereda för, eftersom du har heroiskt kämpat med en kvartalsrapport.

6. Göra flera saker samtidigt

Den fruktansvärda nyheten för alla som tror att det kan göra flera saker samtidigt: flera saker samtidigt utan att det påverkar deras eget skäl och kvaliteten på det utförda arbetet kan bara göra 2% av befolkningen på denna planet.

Önskan att börja göra så många saker som möjligt, medan det finns krafter inträffar ganska ofta. Undertryck denna önskan under de första minuterna av din arbetsdag, efter att du har utarbetat en tydlig handlingsplan för idag, börja göra något en.

7. Negativa tankar

Kanske var du på din fot i tunnelbanan, eller så är du bredvid dig själv med ilska efter två timmars stående i trafiken på väg till jobbet, eller så grälar du med dina föräldrar, eller är panik av förkortningar – kasta det ur huvudet för ett tag.

Låt inte dina negativa upplevelser förstöra din karriär. Experter anser att det är mycket mer produktivt att skjuta upp sina negativa tankar och förarges i en separat "låda" och återgå till dem, om nödvändigt, senare.

8. Vägran

Mänskliga resurser är begränsade, så de måste spendera dem ekonomiskt. Om du tillbringar hela början av dagen på ett försök att bestämma varför du fortfarande tar upp först: om du vill demontera posten, eller dricka kaffe, eller kanske omedelbart börja med en kvartalsrapport, när du äntligen gör Detta är du redan utmattande.

Rutinen uppfattas av oss snarare i ett negativt sammanhang, som något tråkigt och monotont. Detta är delvis sant. Men efter den dagliga rutinen hjälper vår hjärna att använda ett "automatiskt läge" där det inte finns något behov av att fatta komplexa beslut och rädda energi, som kommer att vara till nytta var dessa beslut behövs.

Gör dig därför till ett schema, undvika de fel som listas här och följ det genom att spara din energi och öka produktiviteten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *